Ga je akkoord met onze
cookies en voorwaarden?
Voordat je gebruik gaat maken van deze website willen wij je (nogmaals) attent maken op een aantal belangrijke zaken. Door op Akkoord en doorgaan te klikken ga je akkoord met onderstaande voorwaarden. Deze website kan expliciete, seksuele of erotisch getinte beelden, teksten of audio fragmenten bevatten en is derhalve bedoeld voor personen van 18 jaar en ouder. Minderjarigen worden van deze website geweerd en dienen deze de website te verlaten. Deze website is bedoeld voor het tot stand brengen van (erotische) chatgesprekken tussen fictieve profielen en gebruikers en bevat derhalve fictieve profielen. Deze profielen zijn voor entertainment doeleinden toegevoegd en fysieke afspraken zijn met deze profielen niet mogelijk. iii)Op deze dienst zijn Privacy en Algemene voorwaarden van toepassing. Deze kun je vinden in de disclaimer van deze website.

Snapsex, denk er goed over na!

Door:
Sarah
Geplaatst:
16-06-2021
site.commets:
0

Snapchat is een zeer populaire app die gebruikt wordt door miljoenen mensen wereldwijd. Je kan leuke filters plaatsen op je gezicht en daarmee versturen naar je vrienden maar ook onbekenden. Mensen kunnen jou namelijk gewoon toevoegen zolang je maar accepteert. Hoe meer mensen jij toevoegt hoe populairder jij natuurlijk bent! Maar er zitten wel degelijk nadelen aan Snapchat.

Doordat Snapchat onderdeel is van het social media platform wordt het veel gebruikt bij de jongeren. Je ziet namelijk dat er miljoenen snaps per dag verzonden worden. Ook zitten daar wel eens pikante foto's tussen. Het mooie van snapchat is dat je de foto's niet kan opslaan en verdwijnen na een aantal seconden.

Sommige denken hierdoor dat onschuldig is en geen kwaad kan om een erotische foto van jezelf te sturen. Namelijk 75% van de jongeren maken een pikante snap die vervolgens naar tientallen mannen of vrouwen verstuurd worden. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat Snapchat een ideaal platform is om sexting toe te passen. Maar niets is minder waar waardoor jongeren niet op de hoogte zijn van de gevolgen. In dit artikel lees je wat de risico's en de gevolgen zijn van Snapsex.

Snapsex, wat houdt het in?

Erg veel mensen zijn bekend met het begrip 'sexting'. Je deelt en stuurt erotische foto's of stuurt geile appjes naar elkaar. Voorheen kreeg je tientallen e-mails binnen op je PC waar je deze erotische foto's ontving. Nu wordt het allemaal erg makkelijk door de komst van social media en de chatservice Whatsapp.

Snapchat had eigenlijk als doel om leuke foto's te versturen naar elkaar met diverse filters. Je kon vervolgens instellen hoe lang de andere personen de foto te zien zouden krijgen. Ideaal voor mensen die er van houden om erotische foto's te versturen! Stuur een pikante foto die zichtbaar is voor 5 seconden waarna hij vervolgens weer verdwijnt.

Je zou je dan geen zorgen hoeven te maken om het feit dat jouw foto wordt opgeslagen en viraal gaat op het internet. Dankzij deze mogelijkheid werd Snapchat ineens immens populair. Vandaag de dag wordt Snapchat door miljoenen mensen gebruikt, waarbij er dagelijks meer dan duizend mensen zich aanmelden. Omdat het zo makkelijk en fijn is om hier erotische kiekjes te versturen, valt het ook onder de categorie sexting.

Facebook? Of toch Snapchat?

Doordat je social media met elkaar gaat vergelijken kom je erachter dat Snapchat een klein beetje op Facebook lijkt. Echter gaat het bij Facebook meer om het plaatsen van nieuwsupdates of persoonlijke updates. Tevens blijft dit ook net zolang staan tot je het zelf weg haalt. Snapchat werkt natuurlijk anders, hier kan je geen updates plaatsen. Het enige wat je kan doen is het versturen van foto's of video's die na een aantal seconde verdwijnen. Daarom wordt vooral onder de jongeren Snapchat zeer actief gebruikt omdat de foto's niet opgeslagen kunnen worden en weer verdwijnen, dus wat is het gevaar precies?

Risico's

Veel mensen denken doordat de foto's weer verdwijnen, ze alles kunnen sturen zonder gevolgen. Helaas is dat niet het geval. Er zijn namelijk een aantal risico's verbonden aan Snapsex. Ondanks je weet dat er niets opgenomen kan worden valt Snapchat toch onder de categorie sexting.

Snapchat had het maken van een screenshot ook uitgeschakeld zodat het extra veilig zou zijn, echter bleek er later apps op de markt te komen die dit konden omzeilen. Zo was je alsnog in staat een screenshot te maken van de erotische foto's waardoor je deze kon delen met al je vrienden! Ook zijn er malafide figuren die zulke gewoon doorverkopen of op internet zetten. Als je de feiten dus op tafel legt, zijn er wel degelijk risico's verbonden aan het sturen van erotische foto's via Snapchat!

Wat gebeurd er met de foto's?

Natuurlijk is het onwijs spannend om een schaars geklede foto te delen met je nieuwe vriend of vriendin. Maar het is niet aan te raden om dit gelijk te doen na de eerste week! Jullie kennen elkaar pas net. Wat denk je dat er gebeurd met deze foto? Die gaat natuurlijk heel de vrienden of vriendinnengroep af.

Hij is zich onbewust zeker van het feit dat hij jou hier onwijs mee kan vernederen. In eerste instantie is dat natuurlijk niet de bedoeling, hij of zij wil alleen maar laten zien hoe knap jij eigenlijk wel niet bent. Maar in de meeste gevallen begint het hier en dat wordt van kwaad tot erger. Wat denk je als vrienden of vriendinnen vragen om die foto door te sturen? Je kan viraal gaan waardoor jij niet meer zonder schaamte over straat kan. Dit zijn natuurlijk problemen die je gelijk wil vermijden.

24/7 zichtbaar

Vergeet niet dat je ten alle tijden nieuwe snaps kan ontvangen van andere mensen. Daarnaast kunnen de pikante foto's die je zojuist hebt verstuurd gewoon voor altijd op het internet blijven staan. Er hoeft namelijk maar één kwaadwillig persoon te zijn die jou het leven zuur wil maken en het is gedaan met je.

Let daarom ten alle tijden op en denk ook goed na voor je een erotisch kiekje van jezelf verstuurt. Een screenshot is tegenwoordig binnen één seconde gemaakt, de foto's zijn echter niet binnen één seconde van het internet verwijderd. We praten hier expliciet over Snapchat, maar tegenwoordig worden er op elk social media platform erotische foto's verstuurd en gedeeld. Whatsapp, Facebook en Instagram zijn hier goede voorbeelden van.

Consequenties

Dit is voor elk persoon verschillend. Zodra jouw foto of video bij een kwaadwillig iemand terecht komt dan kan hij of zij er mee doen wat ze willen. De mensen die dit doen zijn zich niet bewust van het feit dat ze iemand hier heel erg psychisch in de problemen mee kunnen laten komen. Er zijn zelfs gevallen voorgekomen dat mensen een einde maakten aan hun leven omdat heel internet vol stond met erotische privé foto's van hem/haar.

Hoe mensen reageren op zo'n foto is verschillend. Het draait voornamelijk om het feit hoe de omgeving hierop reageert als deze foto kenbaar gemaakt wordt. Als niemand zich hier wat van aantrekt en denkt 'Oh kan gebeuren!' dan is het even zuur, maar hier kom je wel overheen. Maar zijn er mensen die jou belachelijk gaan maken en deze foto nog verder gaan verspreiden, heb je toch de poppen aan het dansen.

Zoals hierboven al vermeld, deze figuren zijn niet altijd op de hoogte van de gevolgen die dit voor jou kan hebben. Sterker nog, ze denken dat het een leuk grapje is. Maar dit is natuurlijk niet helemaal waar, het kan jou serieus problemen geven. Dus let ten alle tijden op.

Te laat?

Ben je te laat met het tegen gaan van zulke foto's? Dan is er altijd nog de mogelijkheid om naar de politie te stappen. Het is namelijk strafbaar om zomaar foto's van iemand te publiceren. Zeker zonder toestemming en het een erotische foto betreft. Het is dan wel verstandig om met een naam van de dader aan te komen bij de politie, anders is het zoeken naar een speld in een hooiberg. In de meeste gevallen is het helaas al te laat en zijn er al tientallen, honderden, wellicht duizenden mensen die jouw naakte lichaam gezien hebben.

Als je echt pech hebt dan sta je met je lichaam op een porno site. Als je je zelf hier tegenkomt dan is het eigenlijk al niet meer op te lossen. Dit kost namelijk zoveel werk en tijd, dat je hier eigenlijk je tijd verdoet.

Een aanrader?

Snapsex is absoluut niet aan te raden. Zoals je hierboven hebt gelezen kan het behoorlijk wat gevolgen en narigheid met zich meebrengen. Dit wil je natuurlijk niet. Snapchat is er voor de entertainment en niet voor een kwaadwillig doeleinde. Maar soms klinkt het makkelijker gezegd dan gedaan, want toch geeft het een kick en brengt het een bepaalde spanning met zich mee als je een erotische foto verstuurd naar je vriend, vriendin of misschien wel een onbekend iemand. Het is anno 2019 en deze dingen gebeuren.

Het is altijd wel aan te raden om na te denken voor je zo iets doet. Denk na wat voor risico's er aan verbonden zijn en wat je hier misschien tegen kan doen als het zover is. Voorkomen is beter dan genezen! Het is alleen aan te bevelen als je 100% zeker weet dat je zelf niet in de problemen komt. Mocht je er voor kiezen om toch gewoon dagelijks van deze foto's te sturen, zorg er dan voor dat alleen je lichaam zichtbaar is. Zodra je hoofd zichtbaar is, dan is het funest!

Zodra jij een foto stuurt van je geslachtsdeel of borsten dan is het een stuk lastiger iemand te overtuigen dat jij het bent. Hou daarom rekening met het maken van foto's, zorg er voor dat je zo min mogelijk herkenbaar bent. Ook met tattoo's is dit het geval, probeer deze desnoods even weg te shoppen. Allemaal voor je eigen best wil.

Conclusie

Al met al is Snapchat een gebruiksvriendelijke app waarmee je ook kunt gieren van het lachen. Ondanks dit ook kenbaar is gemaakt door Snapchat, wordt deze app nog steeds veel gebruikt voor het sturen van erotische foto's.

Het kan ook geen kwaad, zolang je bovenstaande risico's en consequenties weet. Nergens staat dat sexting of Snapsex verboden is, het is alleen wel aan te raden om er voorzichtig mee om te gaan. Anders kan het je privacy schenden en wordt je behoorlijk in de problemen gebracht. Zowel mentaal als fysiek!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Klik Hier & Registreer Gratis